Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Monika *** Jarosław Wierciło (Wiercillo) (5266 niezalogowanych)
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Będę czekał rano na efekty Twojej nocnej pracy
Wysyłam Ci moje marzenia i mam nadzieję że zadziała
Gdyby jednym z moich życzeń było zatrzymać złotą rybkę na zawsze?
Ofiarować oceany i niebiosa do pływania?
Właściwie to jesteś słodko czy słonowodna?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
Nie wiem, skąd Grzesiu przyszło Ci do głowy, że jestem rybką spełniającą życzenia,koloru złotego...???
To nie jest bajka Grzesiu,to moja prawda, moja rzeczywistość...
Jestem błękitną,słodko-gorzką,wolną(bo zawsze spełniającą życzenia) rybką...
Rybką , która wyczuła zagrożenie utraty wolności...
Dlatego odpływam z tego wątku do swojej krainy,pozostawiając temat prawdziwym wędkarzom...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
vanessa 30 napisał:
Nie wiem, skąd Grzesiu przyszło Ci do głowy, że jestem rybką spełniającą życzenia,koloru złotego...???
To nie jest bajka Grzesiu,to moja prawda, moja rzeczywistość...
Jestem błękitną,słodko-gorzką,wolną(bo zawsze spełniającą życzenia) rybką...
Rybką , która wyczuła zagrożenie utraty wolności...
Dlatego odpływam z tego wątku do swojej krainy,pozostawiając temat prawdziwym wędkarzom...

A już myślałem że spełniasz wszystkie zyczenia i wszystkim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
spadam spadam
(juzmnienie ma)
Wiking
he widze ,ze z kacika wedkarskiego zrobil sie koncert zyczen w stylu wolnym ,ja tam wole posiedziec nad woda niz nad klawiatura,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
bohun2006 napisał:
he widze ,ze z kacika wedkarskiego zrobil sie koncert zyczen w stylu wolnym ,ja tam wole posiedziec nad woda niz nad klawiatura,

No to jesli tak,to może doradzisz na co najlepiej rybki biorą
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Kupiłem sobie w spożywczym, po drodze na Lofoty, dwie wahadłówki w kolorze czarnym. Jedna miała jedynie złote oko, druga dwa złote paski. Zaciekawiły mnie, ponieważ przed wyjazdem do Norge odwiedziłem znajomych z "Wędkarskiego Świata" i wypytałem ich o tajniki łowienia w norweskich wodach. Powiedzieli między innymi o czarnych blachach i celowości zakupu przynęt w lokalnych sklepach. Na drogę otrzymałem również książkę Jacka Kolędowicza "Wędkarstwo morskie" traktującą o łowiskach Bałtyku, Morza Norweskiego i w fiordach. Opisuje metody połowu ryb bytujących w tych wodach i krótkie charakterystyki gatunków wraz z norweskimi nazwami. Blaszki owe przetestowałem w Å. Złotooką osiągnąłem stuprocentową skuteczność, na pięć rzutów, pięć ryb, szósta wpłynęła pod kamienie i pożegnałem się z błystką. Złowione rybki to sei (czarniak), nieduże, po około pół kilo akurat na grilla, lubię ich mięso, mniam. Drugą sztuką wyciągnąłem jeszcze kilka podobnych rybek, zostawiłem dwie, resztę wypuszczając.

Łowisko w Å.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
www.joemonster.org/art/13201/Taaaka_ryba_czyli_ile_waza_gwiazdy

tez o rybkach i to taaaaaaaaakich, ale troszke z innej beczki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(acha)
Wiking
Powiem krótko,będąc w polsce to mnie łowienie ryb nie interesowało,odkąd jestem w Norwegii to mogłabym codziennie chodzic i łowić takie sztuki, tu sie wyciaga takie ryby ze az dech zapiera)))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
w bergen i okolicach sprawdzajcie dokładnie ryby, ponieważ duża ich część jest zarobaczona. robaki są na płucach i wątrobie, które to robaki po śmierci ryby natentychmiast przechodzą do mięśni. nie wiem jak z wodami w innych częściach kraju. nie żartuję. z moją osobistą połówką podejrzewamy, że to przez opór żarcia, w które obfitują wody przez/dzięki hodowli łososia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
Pawel K.
(paco)
Początkujący
to ze rybki sa zarobaczone to fakt, najbardziej podatna na takie robaczki jest brosma.
Po wyfiletowaniu najlepiej ja przegladnac pod swiatlo, jesli jest tylko kilka zawsze mozna wydlubac, hardcorowo powiem ze rybaki gina w wysokiej temp natomiast nie daje nic mrozenie rybki.
czekam az lody opadna i na Osterfjord....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok